Deze bedrijven gingen je voor

 • Logo Amsterdam
 • Logo ingenieursbureau Den Haag
 • Logo stadsingenieurs Utrecht
Tjeerd Roozendaal
Tjeerd Roozendaal,
 Directeur Ingenieursbureau 
Gemeente Amsterdam

"De Vergunningchecker is een handige tool om risico's snel in beeld te krijgen en hierop te acteren. Mooi om te zien dat een initiatief, ontstaan bij de gemeente Amsterdam, is uitgegroeid tot een onmisbaar instrument voor gemeenten, andere overheden en bedrijven."

Veelgestelde vragen

 • Wat is de grootste meerwaarde van de Vergunningchecker Pro?

  Voor het beheersen van risico’s in de uitvoeringsfase van projecten biedt deze tool enorm veel meerwaarde. Je gaat namelijk geen vergunning meer over het hoofd zien. Álle verplichtingen van heel Nederland voor bouwprojecten zitten in de tool. De informatie is altijd actueel. En binnen een half uur heb je de vergunningen-inventarisatie in beeld.

 • Wat maakt de Vergunningchecker Pro uniek in vergelijking met soortgelijke initiatieven?

  Er zijn geen vergelijkbare initiatieven die de regelgeving van alle overheidslagen ontsluiten en door de toepassing van geo-data gebruiksvriendelijk zijn. De Vergunningchecker Pro is uniek in zijn soort. Het uitwerken en handig ontsluiten van ruim 4.500 vergunningen en tientallen kaartlagen is een complexe opgave.

 • Kan ik via de site een betaald abonnement nemen?

  Je kunt je op elk moment online abonneren. Dit kan tijdens het proefabonnement van 4 weken, maar ook direct. Nadat het abonnement is afgesloten, krijgt het bedrijf toegang tot de online tool en kun je meteen aan de slag. Abonneer je nu

 • Hoe vrijblijvend is het proefabonnement?

  Geheel vrijblijvend. Na 4 weken stopt het proefabonnement automatisch. Je kunt dan niet meer inloggen.

  Dit proefabonnement staat op naam en niet op bedrijf. Meerdere personen van 1 bedrijf kunnen los van elkaar een proefabonnement nemen voor 4 weken. En is 4 weken te kort om te testen, neem dan contact met ons op.

 • Wat houdt onbeperkt gebruik van de Vergunningchecker Pro in?

  Onbeperkt is onbeperkt. Je mag zoveel checks uitvoeren als je wilt. Ook is het aantal gebruikers onbeperkt. Dus per bedrijf betaal je maar 1 keer abonnementskosten, vooruit betaald voor een heel jaar.

 • Kan ik met meerdere collega's de Vergunningchecker Pro testen?

  Ja, dat raden we ook aan te doen. Hoe meer personen testen, hoe beter je zicht krijgt op de mogelijkheden voor je bedrijf. Ieder persoon kan zich apart aanmelden voor een proefabonnement van 4 weken. En heb je meer tijd nodig, neem dan contact met ons op.

 • Kan ik de checks opslaan?

  Ja, je kunt je check opslaan en delen. Ook tijdens de het uitvoeren van een check kun je stoppen en later weer doorgaan. In de trial-versie kun je echter niet opslaan.

 • Wat is de terugverdientijd van de Vergunningchecker Pro voor het bedrijf?

  Heel snel, want het stopleggen van projecten door het vergeten van vergunningen kost vrij snel veel geld.

  Neem nou een kleine wegopbreking waarbij een fietspad tijdelijk moet worden omgeleid. Hiervoor is een tijdelijke verkeersmaatregel van de wegbeheerder nodig. Bij het ontbreken hiervan kan een project worden stilgelegd.

  Twee mensen die hierdoor een dag niet productief kunnen zijn en een stilstaand kraantje met begeleider kost al vrij snel enkele duizenden euro's per dag.

 • Wat bespaar je als vergunningmanager met deze tool aan tijd en dus geld?

  Een middelgroot bouwbedrijf bespaart zo'n € 33.000 per jaar op inventarisatiekosten bij gebruik van de Vergunningchecker Pro.

  Onderbouwing:
  Voor een middelgroot bouwbedrijf met 100 middelgrote projecten per jaar duurt een vergunningen-inventarisatie per project gemiddeld 8 uur. Met de Vergunningchecker Pro bespaar je per inventarisatie 50% van de tijd, dus 4 uur per project.

  100 projecten à 4 uur = 400 uur (à € 100,- per uur) = € 40.000,-
  Kosten 1 Vergunningchecker Pro: € 6.995,-

  Besparing: €33.005 euro per jaar.

 • Voor wie is de Vergunningchecker Pro interessant?

  Iedereen die betrokken is bij een project en wil weten of er een vergunning nodig is, kan eenvoudig checken wat hij nodig heeft. De vragen zijn zo gemakkelijk mogelijk gemaakt, termen worden uitgelegd met behulp van helpteksten. Juridische kennis is niet nodig.

 • Hoe komen jullie aan de informatie? Er verandert steeds zo veel.

  Ons team van juristen is door slimme online toepassingen altijd op de hoogte van nieuwe regelgeving en past deze ogenblikkelijk aan. Vaak nog voordat deze in werking treedt.

  De overheid stelt continue nieuwe en rijkere bronnen - open data- ter beschikking die we combineren en ontsluiten. Dit doen we blijkbaar zo goed dat verschillende gemeenten, waterschappen en provincies hun informatievoorziening aan de burger door ons laten doen. Lees meer over welke open data in de online check zitten.

 • Werken jullie samen met de overheid?

  Geodan werkt nauw samen met Rijkswaterstaat, de Unie van Waterschappen, VNG, het Kadaster en diverse ministeries om open data te ontsluiten voor allerlei toepassingen.

 • Moet ik speciale software hiervoor aanschaffen?

  Nee, de Vergunningchecker Pro werkt net als een website. Je hebt alleen een browser nodig en je kunt aan de slag. De online tool is 24 uur per dag en 7 dagen per week beschikbaar vanaf je werkplek.