Nieuw! Bestemmingsplan in de Vergunningchecker
22 januari 2017

Nieuw! Bestemmingsplan in de Vergunningchecker


De Vergunningchecker Pro ontsluit vanaf januari 2017 alle* geldende bestemmingsplannen in Nederland. De check geeft nu ook direct inzicht in welke bestemmingsplannen en -regels er per locatie gelden. Zo heb je sneller een compleet overzicht van de benodigde vergunningen. 

Per locatie direct zicht op aanwezige bestemmingen

Bij elke bestemmingsplanvraag, waar een bestemmingsplan digitaal beschikbaar is, zie je in de Vergunningchecker Pro de volgende informatie.

De ingetekende locatie, inclusief de enkel-en dubbelbestemming:

Ontsluiting van bestemmingsplan in Vergunningchecker Pro

Regels per bestemming

Ook krijg je informatie over de regels per bestemming. Zoals hier de regels voor de enkelbestemming ‘Water’:

Bestemmingsregels 'Water' in Vergunningchecker Pro

Tot nu toe stelden we je in de check de vraag of de activiteit in strijd met regels van het bestemmingsplan is. Bij deze vraag verwezen we je dan naar ruimtelijkeplannen.nl. Hier moest je dan uitzoeken of de activiteit in strijd met de bestemming is. We vonden dat dit beter kon. Dit hebben we gedaan. We horen graag wat je ervaringen zijn met deze functionaliteit.

Zo zijn we continu bezig om de Vergunningchecker Pro eenvoudiger te maken, waardoor je sneller en makkelijker de check kunt doorlopen. Dit doen we door vragen helderder te verwoorden en meer geo-informatie toe te voegen. Met als uiteindelijke wens de Nederlandse wet- en regelgeving integraal te ontsluiten voor het bedrijfsleven en burgers.

*Voor zover digitaal beschikbaar.